Osgood Schlatter


Medical Taping bij Osgood Schlatter

Bron: www.fysiotape.nl
Osgood Schlatter is een ontsteking ter hoogte van het groeikraakbeen, dat tijdens de groei aanwezig is, op het tuberositas tibiae. Bij Osgood Schlatter treedt er pijn op net onder de knie bij de aanhechting van de bovenbeenspier aan het scheenbeen. Deze plek is geïrriteerd, overbelast en een bobbeltje is voelbaar. De pijn is vooral merkbaar tijdens of na een activiteit zoals sporten. Deze klacht komt vaak voor bij kinderen (jongens) tussen de 9 en 16 jaar die erg snel groeien.


Osgood Schlatter is een vervelende aandoening waarbij vaak geadviseerd wordt om rust te houden en langdurig en intensief sporten (rennen, springen, sprinten en fietsen) te mijden. Het is een hardnekkige blessure die, van een paar maanden, tot 2 jaar kan aanhouden.

Symptomen bij Osgood Schlatter:

  • Pijnlijke bobbel aan de voorkant, net onder de knie.
  • Klachten verergeren tijdens en na het sporten.
  • Kan bij zowel 1 knie als ook bij beide knieën tegelijk voorkomen.
  • Knie kan gezwollen zijn.

Tapetoepassing bij Osgood Schlatter:

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die bij Osgood Schlatter door de behandelaar kan worden aangelegd waardoor pijnverlichting direct merkbaar wordt. Door de knie te tapen is het voor het kind mogelijk om te blijven sporten en fietsen. Medical Taping met CureTape zorgt voor pijnverlichting, vochtafvoer en sneller herstel.